umair (kiri) dan akmal, like twin

umair (kiri) dan akmal, like twin

si comel maryam

si comel maryam

dari kiri; abg amjad comel, akmal hensem , insyirah cute yang amat2 pemalu

dari kiri; abg amjad comel, akmal hensem , insyirah cute yang amat2 pemalu

akmal dah pandai posing, sekarang dah fasih sebut mauuu (kucing), tish (fish) dan byk lagi perkataan2 baru..hehe..congrat dear..

akmal dah pandai posing, sekarang dah fasih sebut mauuu (kucing), tish (fish) dan byk lagi perkataan2 baru..hehe..congrat dear..

amjad dan anak2 puteh, susu, lulu dan satu lagi tak ingat nama daa..

amjad dan anak2 puteh, susu, lulu dan satu lagi tak ingat nama daa..

Malam semalam Mak Long (Pak Long) menjemput group mutazawwijin untuk program ‘makan-makan’ di rumahnya. Wah bukan main seronok tengok famili dan anak-anak Madinah ni berkumpul. Daripada tak pernah dengar suara Insyirah, meriah pula suara Insyirah dan Akmal main-main sama2. Happy dapat jumpa Ummu Insyirah, Ummu Akmal, Ummu Maryam dan Ina. Anak-anak pun dah semakin besar dengan sihat dan kuat..hehehe..

bubur asyura

bubur asyura

masakan mak long

masakan mak long

Mak Long masakkan bubur asyura, nasi ‘adas, mee goreng aka spagetti goreng, ikan goreng, ikan masin goreng, kuah asam. So yummy…pastu dapat makan buah limau bali cicah ngan kuah rojak..waaah licin buah limau tu saya makan..eheh.

Terima kasih mak long dan pak long..

p/s: mak long siap bungkus makanan untuk encik asri, kesian isteri jauuuhh..hehe

SURAH AS-SAAFAT AYAT 100

رَبِّ هَبْ لِى مِنَ الصَّـلِحِينِ

“My Lord! Grant me (offspring) from the righteous.”

Wahai Tuhanku, kurniakanlah kepadaku anak yang terhitung dari orang-orang yang soleh.

(Doa Nabi Ibrahim ini dimakbulkan oleh Allah SWT. Baginda mendapat anak lelaki yang soleh dan penyabar iaitu Nabi Ismail a.s)

Nur Izah Ab. Razak

20 Muharram 1430@ 16 Jan 2009

Madinah Al-Munawwarah.